tablet a5 czy a4?
Sprzęt, aparaty... | 01.12.2009 @22:35:08
~lea666
01.12.2009 @22:35:08
Witam, już trochę poczytałam i niby a5 bardziej poręczniejszy i starczy, ale nadal mam wątpliwości... a5 wydaje mi sie za mały zeby coś porządnie namalować, jednak wiem że niektórzy korzystają z a6 i są zadowoleni (co generalnie jest dla mnie abstrakcją ^^), także coś w tym musi być. z kolei nie chciałabym aby sie okazało ze jest za duzy, że nie bedzie mi się wygodnie pracowało... z drugiej strony jak okaze sie za maly to juz w ogóle :D
to bedzie mój pierwszy tablet i nie wiem czy czy mam się za to brać dokladnie jak za kartke papieru (mimo zooma). proszę o pomoc, prawdopodobnie wiekszosc stwierdzi ze a5 lepsze, ale prosze mnie jakos przekonac zebym nie miała wątpliwości :D
nie mogę podjąc złej decyzji
aha dodam jeszcze taki drobny szczegół ze chodzi mi o intuos 4 ^^
to bedzie mój pierwszy tablet i nie wiem czy czy mam się za to brać dokladnie jak za kartke papieru (mimo zooma). proszę o pomoc, prawdopodobnie wiekszosc stwierdzi ze a5 lepsze, ale prosze mnie jakos przekonac zebym nie miała wątpliwości :D
nie mogę podjąc złej decyzji

aha dodam jeszcze taki drobny szczegół ze chodzi mi o intuos 4 ^^
ostatnio edytowane: 2009-12-01 22:36:23
^stroos
01.12.2009 @22:39:35
A5.
Ale Ty jestes szatanka wiec minimum A3.
Ale Ty jestes szatanka wiec minimum A3.
_______
Szukam zlecen w Łodzi i okolicach. Portfolio - http://www.zacharow.info
Przyjmuje zamowienia na nietypowy sprzet foto (mju2, mju3 wide, t3, t4, af35ml, tomioka i inne)
Przyjmuje zamowienia na nietypowy sprzet foto (mju2, mju3 wide, t3, t4, af35ml, tomioka i inne)
#headless
02.12.2009 @15:03:58
cyferki w teorii wyglądają inaczej niż w praktyce - jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz - musisz sobie gdzieś potestowac.
dla mnie np. a4 to juz za duzo do machania
dla mnie np. a4 to juz za duzo do machania
ostatnio edytowane: 2009-12-02 15:18:34
_______
życie jest piękne.
_______
życie jest piękne.
~LeMatt
02.12.2009 @15:23:04
Pierwszy tablet jaki miałem był A3, potem musiałem przerzucić się na mniejszy i nie wyobrażałem sobie, że mógłbym pracować na mniejszym niż A4. W rezultacie mam A5 i jestem z niego bardziej niż zadowolony. Myślę, że nawet i A6 bym zdzierżył. Łatwiej o równiejsze linie. Z kolei nie chcę już wracać do większych.
_______
Podoba się albo Nie- ostateczny wyznacznik
Podoba się albo Nie- ostateczny wyznacznik
~lea666
02.12.2009 @22:02:37
nadal nie moge sie zdecydować 
:D

:D
ostatnio edytowane: 2009-12-02 22:02:54
~evilyuki
02.12.2009 @23:06:17
mialam w zyciu trzy tablety, jeden a6, drugi a4, teraz mam a5.
najlepiej mi sie pracowalo na a6, ale to kwestia osobistych preferencji. ja np. nie lubie rysowac na duzych formatach, gubie sie
najlepiej mi sie pracowalo na a6, ale to kwestia osobistych preferencji. ja np. nie lubie rysowac na duzych formatach, gubie sie

#headless
02.12.2009 @23:10:21
o rany napisalem ci - potestuj je, wybierając pierwszy tablet na podstawie opinii z netu mozesz sobie zrobić kuku skoro "nie mozesz podjąć złej decyzji".
w co lepszych sklepach jest mozliwość podłączenia tabletu -bo to nie ma być przysiadnięcie na chwile i pomazianie na sucho piórkiem po tablecie patrząc na niego. nie - masz z nim posiedzieć przy włączonym konpie, powciskac guziki etc.. np. - nie wiem czy wiesz, ale do rogu ekranu jest naprawdę kawał drogi na tablecie.
w co lepszych sklepach jest mozliwość podłączenia tabletu -bo to nie ma być przysiadnięcie na chwile i pomazianie na sucho piórkiem po tablecie patrząc na niego. nie - masz z nim posiedzieć przy włączonym konpie, powciskac guziki etc.. np. - nie wiem czy wiesz, ale do rogu ekranu jest naprawdę kawał drogi na tablecie.
_______
życie jest piękne.
życie jest piękne.
~lea666
02.12.2009 @23:30:46
no to "przetestuj" to u mnie średnio wygląda, bo nie mam gdzie. co znaczy w co lepszym sklepie? w vobisie? ktos tu w ogole testowal w sklepie tablet przed jego kupnem? :> jakos nie wyobrazam sobie zeby w sklepie mieli podlaczone 2 tablety roznych rozmiarow (a moze 3?xD) i mialabym przy kazdym usiasc i porysowac sobie z 10 min 
jesli tak jest to mnie oswiec gdzie i kiedy
tak czy siak dziekuje wszystkim za opienie. (kolejne równiez mile widziane
)
czytalam jeszcze inne fora i w sumie wszedzie róznie... choc wiekszosc jednak sie przychyla do mniejszych. no chyba wezme ten a5 ^^
tak wiem, kobiety są niezdecydowane :P

jesli tak jest to mnie oswiec gdzie i kiedy

tak czy siak dziekuje wszystkim za opienie. (kolejne równiez mile widziane
)czytalam jeszcze inne fora i w sumie wszedzie róznie... choc wiekszosc jednak sie przychyla do mniejszych. no chyba wezme ten a5 ^^
tak wiem, kobiety są niezdecydowane :P
#headless
02.12.2009 @23:34:30
no to podejdź i zapytaj czy jest mozliwość.
problem w tym ze tablet to bardzo indywidualna sprawa - jedni wolą duzy inni maly
problem w tym ze tablet to bardzo indywidualna sprawa - jedni wolą duzy inni maly
_______
życie jest piękne.
życie jest piękne.
~lea666
02.12.2009 @23:43:30
ej no... seriously (pomijając to, że jestem nieśmiała :D) to czy 10 min faktycznie sprawi ze bede wiedziala ktory tablet bardziej mi pasuje? zwlaszcza z dyszącym nade mną ekspedientem? :D
ale nieważne
ja wiem ze to sprawa indywidualna, ale mimo tego chciałam poznać Wasze opinie. Miałam nadzieje ze dostane nawał odpowiedzi "weź a5" :D
ale nieważne
ja wiem ze to sprawa indywidualna, ale mimo tego chciałam poznać Wasze opinie. Miałam nadzieje ze dostane nawał odpowiedzi "weź a5" :D
^stroos
02.12.2009 @23:44:28
ok, wez bamboo A5.
_______
~lea666
02.12.2009 @23:49:32
widze ze tu niektórzy szatanek nie lubią :P
dopsz headless zobacze
dopsz headless zobacze

wyślij odpowiedź
szukaj na forum
najnowsze wątki na tym forum
ZESTAW MAKRO m423 odp.autor: ~kisiel1992
Przykładowe skany z epson v70022 odp.autor: ~ektachlor
samyang 85mm 1.413 odp.autor: ~exmil
Obiektywy manualne32 odp.autor: ~kubus12345
Turystyczny statyw22 odp.autor: ~KUBA46
Lampa błyskowa do NIKON D5100???3 odp.autor: ~dorian66
wężyk spustowy. opłaca się?9 odp.autor: ~fotoekspresja
lustrzanka analogowa - najlepsza48 odp.autor: ~fotoekspresja
Następny temat z serii - prośba o pomoc w zakupie...9 odp.autor: ~ccchudyyy
Psix nie do końca naciąga migawkę / dobry serwis...4 odp.autor: ~tomek537
przejdź do innego forum
Digart - ogólnie2039 wątkówOgólnie o Digarcie
Digart - bugi i pomysły2139 wątkówJeśli masz jakiś pomysł lub znalazłeś błąd to napisz o tym
Fotografia4104 wątkówFotografia.. Lubisz to? Na pewno polubisz to forum
Video151 wątków
Grafika i projekty graficzne3712 wątkówA więc jesteś designerem? Tutaj znajdziesz kontakt z ludźmi...
DTP686 wątkówCzyli wszystko o druku, grafice rastrowej i wszelkich chochlikach...
Odręczne613 wątkówForum dla artystów gustujących w szkicach.
Malarstwo740 wątkówForum dla miłośników pędzli i plócien...
Concept art414 wątkówForum dla miłośników concept artu. Podziel się z nami swoimi...
Literatura407 wątkówWszystko, co z mową wiązaną związane
Programy1859 wątkówPytania i odpowiedzi na temat aplikacji do obróbki grafiki i nie...
Sprzęt, aparaty...7475 wątkówPotrzebujesz pomocy z jakimś sprzętem? Może chcesz zapytać o aparat...
Humor1476 wątkówKażdemu należy się trochę rozrywki
Sztuka ogólnie505 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty808 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia7277 wątkówChcesz coś ogłosić, podzielić się wiedzą? Zrób to tu.
Praca3947 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy1011 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne5700 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów
Sztuka ogólnie505 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty808 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia7277 wątkówChcesz coś ogłosić, podzielić się wiedzą? Zrób to tu.
Praca3947 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy1011 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne5700 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów