ASP - grafika - koszty
Inne  | 16.04.2011 @17:54:43

~stawil    16.04.2011 @17:54:43
Mam dość nietypowe pytanie skierowane raczej do studentów grafiki - ile średnio miesięcznie wydajecie na materiały? Słyszałam od kilku ludzi, że to drogie studia, ale jeszcze nikt mi nie podał przybliżonej kwoty.
~nezkafe    17.04.2011 @16:17:16
wszystko można zamienić : ) są tacy co mają piniondz i wydają jak mają to i studia drogie. ale zależy co robisz i jak. jest wiele sposóbów, przede wszystkim dużo rzeczy z odzysku, no najbardziej to krosna, ale na początku malujesz swoje rzeczy na kartonie i nikt nie powinien mieć nic do tego. potem się nauczysz robić swoje podobrazia i to naprawde wychodzi tanio. nie kupujesz codziennie ołówka co nie. no i farby, ale ja też lecę na najtańszych jakie znajde na allegro i jest elegancko. naprawdę nie trzeba mieć wszystko talensa czy w ogóle rembrandta farb żeby się szkolić.
~Thebugaj    17.04.2011 @16:31:32
są różne specjalizacje, i tez zalezy duzo od twojego stylu pracy, mi wychodzi uśredniając z sesja kolo 100 złoty na miesiąć, ale są też tacy którzy wydają pare tysięcy na miesiąc.
grafika warsztatowa jest droższa bo trzeba kupić dorgi papier, metal, drewno linoleum czy specjalne farby
grafika projektowa też może być droga, jesli wykonujesz modele opakowań lub książek.
_______
If you won't watch it someone else will
http://bugaj.carbonmade.com/
~stawil    18.04.2011 @00:19:58
Dzięki za odpowiedzi : )
wyślij odpowiedź
Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!

Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
szukaj na forum
Szukaj:
Forum:

najnowsze wątki na tym forum
przejdź do innego forum
© 2001-2012 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt