ASP - grafika - koszty
Inne | 16.04.2011 @17:54:43
~stawil
16.04.2011 @17:54:43
Mam dość nietypowe pytanie skierowane raczej do studentów grafiki - ile średnio miesięcznie wydajecie na materiały? Słyszałam od kilku ludzi, że to drogie studia, ale jeszcze nikt mi nie podał przybliżonej kwoty.
~nezkafe
17.04.2011 @16:17:16
wszystko można zamienić : ) są tacy co mają piniondz i wydają jak mają to i studia drogie. ale zależy co robisz i jak. jest wiele sposóbów, przede wszystkim dużo rzeczy z odzysku, no najbardziej to krosna, ale na początku malujesz swoje rzeczy na kartonie i nikt nie powinien mieć nic do tego. potem się nauczysz robić swoje podobrazia i to naprawde wychodzi tanio. nie kupujesz codziennie ołówka co nie. no i farby, ale ja też lecę na najtańszych jakie znajde na allegro i jest elegancko. naprawdę nie trzeba mieć wszystko talensa czy w ogóle rembrandta farb żeby się szkolić.
~Thebugaj
17.04.2011 @16:31:32
są różne specjalizacje, i tez zalezy duzo od twojego stylu pracy, mi wychodzi uśredniając z sesja kolo 100 złoty na miesiąć, ale są też tacy którzy wydają pare tysięcy na miesiąc.
grafika warsztatowa jest droższa bo trzeba kupić dorgi papier, metal, drewno linoleum czy specjalne farby
grafika projektowa też może być droga, jesli wykonujesz modele opakowań lub książek.
grafika warsztatowa jest droższa bo trzeba kupić dorgi papier, metal, drewno linoleum czy specjalne farby
grafika projektowa też może być droga, jesli wykonujesz modele opakowań lub książek.
~stawil
18.04.2011 @00:19:58
Dzięki za odpowiedzi : )
wyślij odpowiedź
szukaj na forum
najnowsze wątki na tym forum
Ankieta o radiu27 odp.autor: *michalkoziol
Studia artystyczne w Rzeszowie8 odp.autor: ~Namae
Audioriver1 odp.autor: ~Szczerbaty
Zbiórka pieniędzy - Pajacyk, Polskie Serce,...3570 odp.autor: ~Or4x1d
Makieta architektoniczna3 odp.autor: ~k91u
AAA Kurs rysunku w Krakowie podejmę. 0 odp.autor: ~streamline69
Przemyśl to5 odp.autor: @bartfilipiak
działa wam FB?22 odp.autor: ^keraMart
[pytanie] jaka to rasa ptakow?9 odp.autor: ~Thebugaj
Liceum poza miejscem zamieszkania (POZNAŃ)21 odp.autor: ~ddagna
przejdź do innego forum
Digart - ogólnie2039 wątkówOgólnie o Digarcie
Digart - bugi i pomysły2139 wątkówJeśli masz jakiś pomysł lub znalazłeś błąd to napisz o tym
Fotografia4104 wątkówFotografia.. Lubisz to? Na pewno polubisz to forum
Video151 wątków
Grafika i projekty graficzne3712 wątkówA więc jesteś designerem? Tutaj znajdziesz kontakt z ludźmi...
DTP686 wątkówCzyli wszystko o druku, grafice rastrowej i wszelkich chochlikach...
Odręczne613 wątkówForum dla artystów gustujących w szkicach.
Malarstwo740 wątkówForum dla miłośników pędzli i plócien...
Concept art414 wątkówForum dla miłośników concept artu. Podziel się z nami swoimi...
Literatura407 wątkówWszystko, co z mową wiązaną związane
Programy1859 wątkówPytania i odpowiedzi na temat aplikacji do obróbki grafiki i nie...
Sprzęt, aparaty...7475 wątkówPotrzebujesz pomocy z jakimś sprzętem? Może chcesz zapytać o aparat...
Humor1476 wątkówKażdemu należy się trochę rozrywki
Sztuka ogólnie505 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty808 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia7277 wątkówChcesz coś ogłosić, podzielić się wiedzą? Zrób to tu.
Praca3947 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy1011 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne5700 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów
Sztuka ogólnie505 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty808 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia7277 wątkówChcesz coś ogłosić, podzielić się wiedzą? Zrób to tu.
Praca3947 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy1011 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne5700 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów