Zatrudnimy RYSOWNIKA KOMIKSÓW
Praca  | 13.01.2012 @13:28:46

~ameet    13.01.2012 @13:28:46
Wydawnictwo Ameet Sp. z o.o.
specjalizujące się w licencyjnych publikacjach dla dzieci zatrudni:

RYSOWNIKA KOMIKSÓW

Miejsce pracy: Łódź

Poszukujemy osoby swobodnie posługującej się komiksową kreską.

WYMAGANIA:
- doświadczenie w tworzeniu komiksów poparte portfolio,
- umiejętność rysowania w stylu kreskówkowym,
- mile widziana umiejętność posługiwania się tabletem i pakietem Adobe,
- twórcze podejście do powierzonych zadań.

OBOWIĄZKI:
- rysowanie komiksów,
- tworzenie ilustracji i kompozycji graficznych.

OFERUJEMY:
- pracę na miejscu lub zdalną,
- doskonałą atmosferę w kreatywnym i doświadczonym zespole,
- możliwość rozwoju zawodowego.

Osoby zainteresowane powyższą ofertą prosimy o przesyłanie portfolio wraz z CV na adres:

rekrutacja@ameet.com.pl

Prosimy o wpisanie nazwy stanowiska w temacie maila.

Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: ?Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29. 08. 97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883)?.
~RobertPiosik    13.01.2012 @14:28:26
^OjciecRene    21.01.2012 @11:42:07
miałem się właśnie zgłosić

styl kreskówkowy jak najbardziej,tematyka bez ograniczeń
_______
nie jestem Twoim starym
~titos2k    21.01.2012 @13:02:53
muszę przyznać że to chyba pierwsze w historii III RP ogłoszenie o stałą posadę dla rysownika komiksów.
~regner    21.01.2012 @13:26:08
Oferta tego wydawnictwa pojawia się kilka razy w roku już od kilku lat na różnych portalach, ja już kiedyś startowałem... moim zdaniem to albo nikt nie spełnia wymagań, albo rysownicy rezygnują ze współpracy z niewyjaśnionych przyczyn. Trzeba pamiętać, że nie wszystko złoto co się świeci, a w Polsce jeszcze żaden rysownik nie był traktowany równie poważnie jak np. manager czy przedstawiciel handlowy.
^anako    21.01.2012 @20:02:30
~regner, chyba po prostu nikt nie chce się podjąć tego hardkoru. juz trzeci raz dostałam od nich ten sam brief i aż mi sie smutno zrobiło, że nadal szukają odpowiedniej osoby. nie chcę tu pisać, o co dokładnie chodzi, ale wiąże sie to z superprecyzyjnym rysowaniem w z góry narzuconym stylu, gdzie proporcje muszą byc zachowane co do milimetra. pewnie dlatego ciężko jest znaleźć osobę, która by temu podołała...
_______
http://www.anako.pl - moje portfolio
http://aeterne.deviantart.com - mój deviantART
https://www.facebook.com/anako.art - mój page na Facebooku xD
~Welesxxx    22.01.2012 @20:35:18
Zgadza się. Też aplikowałem Jak zobaczyłem brief to grzecznie podziękowałem. Oni potrzebują projektanta CAD a nie rysownika...
~zedi80    23.01.2012 @11:02:53
Za to lubię ten portal, że od razu można dowiedzieć się czegoś o potencjalnym pracodawcy i oszczędzić czas na tworzenie aplikacji o pracę. Dzięki.
~ameet    23.02.2012 @13:17:56
Firma AMEET często poszukuje nowych grafików ze względu na ciągły rozwój. Firma bazuje na produktach licencyjnych, co wiąże się z koniecznością zachowania spójności rysunków. Produkty LEGO traktujemy tak samo jak Kubusia Puchatka, Spidermana czy Myszkę Miki: chcemy bez względu na ilość rysowników zachować jednorodność stylu. Rozumiemy, że nie wszystkim rysownikom odpowiada taki rodzaj pracy, dlatego przesyłając materiały do zadania próbnego dokładnie informujemy na czym polega współpraca z wydawnictwem. Projektowanie książeczek LEGO, do których ostatnio poszukujemy grafików, daje większą swobodę niż w przypadku innych licencji. Zapraszamy wszystkich rysowników i komiksiarzy, którzy są gotowi dostosować się do zasad licencyjnych, jednocześnie proponując ciekawe, humorystyczne scenki według własnych pomysłów kompozycyjnych.
~AcidoneBloogPL    23.02.2012 @15:47:15
no i to by było na tylę...
wolę tworzyć własne projekty niż kopiować lego czy puchatka )) uff

ps. ten tekst z CAD wyśmienity, buahaha
~crazydn    23.02.2012 @20:07:50
a może to oferta dla ludzi związanych z animacją klasyczną , tam trzeba rysować zgodnie z projektem inaczej off model. Proszę o kontakt na crazy.dn@wp.pl. Pracowałem przy wielu produkcjach również dla Disney Interaktive więc może próba. Miałem styczność z postaciami z kreskówek. Reżim projektowy to nic nowego , 22 lata w animacji klasycznej . http://portfolia.artserwis.pl/A4806X26593 bezpośredni link do portfolio związanego z rysunkiem i komiksem. Zapraszam do obejrzenia.
wyślij odpowiedź
Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!

Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
szukaj na forum
Szukaj:
Forum:

najnowsze wątki na tym forum
przejdź do innego forum
© 2001-2012 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt