Scyzoryk
Inne | 18.08.2007 @11:09:36
^Jalokim
18.08.2007 @11:09:36
Stare, ale jare. Juzem to kiedys na DA wrzucał ale poleciało i se własnie dopiero teraz uświadomił, że zapewne przez wulgaryzmy
Tak wiec chwale sie jeszcze raz tą TRU akcją:
Oto co się dzieje kiedy Jałokim przyspiduje w robocie i znajdzie wolną chwile, która to mu nie pasuje, bo przeca Jałokim coś robić musi! Tak wiec obczaiłem odpad z listwy dociskowej i wtem pizgła mnie wizja w potylice... Ujrzał żem w niej SPLENDOR TYSIĄCA SŁOŃC ODBITYCH W OSTRZU MIECZA! Jako mi się wełbie udumało, tako się niechybnie stało... Warunki były ciężkie, przez stresu atmosferę. Gdyby boss mnie nakrył na wykuwaniu diabelskiego ostrza, to poleciałbym odraz z roboty (w minioną sobote wywalił 6 osób z 14-stoosobowej zmiany bo mu podpadły). Przez to wszystko jest niedopracowane i nieprzemyślane. Trza było działać szybko i mogłem korzystać jedynie z takich narzędzi jak kombinerki i piła tarczowa będąca moim stanowiskiem pracy. Ostrze jest cholernie krzywe, bo musiałem jedną ręka pochwycić wajchę, za pomocą której wychylałem tarcze piły z głowicy, a drugą przeciągałem po tarczy profil będący zalążkiem ostrza. Gdybym miał szlifierke kontową... Ale cóż... miecz i tak jest poważnie ostry i jestem z niego cholernie dumy, bo jest po ciulu TRU! Całość powstała z kompletnie zbędnych odpadów, wszystkiego co znalazłem pod nogami, na złomie i w kontenerze z odpadami profili aluminiowych. Pochwę pozszywałem za pomocą zszywek odzyskanych z papierów z wykonanych zleceń. Powpinałem je dłońmi dociskając kombinerkami. Kiedy zabrakło mi zszywek to zrobiłem se własne z odpadków spoiwa do migomatu, a bardziej skomplikowane połączenia, wykończenia itp. zrobiłem z tego co mi odpadło przy tworzeniu ostrza z profilu 152051 oraz siakiegos drutu (ok. 3,5 mm), co to mi się gdzieś tam pałętał pod nogami. Pochwa i pas zrobione są z takiej jakby tektury, właściwie to czegoś pomiędzy plastikiem, a tekturą. Leży to takie na palecie pod profilami, z których wycinamy elementy do okien i drzwi PCV, coby się nie poobijały zanadto
Ich bin so krejg!
---
polecam również Zwierzyniec:
a tak ostatnio się bawię:
Tak wiec chwale sie jeszcze raz tą TRU akcją:Oto co się dzieje kiedy Jałokim przyspiduje w robocie i znajdzie wolną chwile, która to mu nie pasuje, bo przeca Jałokim coś robić musi! Tak wiec obczaiłem odpad z listwy dociskowej i wtem pizgła mnie wizja w potylice... Ujrzał żem w niej SPLENDOR TYSIĄCA SŁOŃC ODBITYCH W OSTRZU MIECZA! Jako mi się wełbie udumało, tako się niechybnie stało... Warunki były ciężkie, przez stresu atmosferę. Gdyby boss mnie nakrył na wykuwaniu diabelskiego ostrza, to poleciałbym odraz z roboty (w minioną sobote wywalił 6 osób z 14-stoosobowej zmiany bo mu podpadły). Przez to wszystko jest niedopracowane i nieprzemyślane. Trza było działać szybko i mogłem korzystać jedynie z takich narzędzi jak kombinerki i piła tarczowa będąca moim stanowiskiem pracy. Ostrze jest cholernie krzywe, bo musiałem jedną ręka pochwycić wajchę, za pomocą której wychylałem tarcze piły z głowicy, a drugą przeciągałem po tarczy profil będący zalążkiem ostrza. Gdybym miał szlifierke kontową... Ale cóż... miecz i tak jest poważnie ostry i jestem z niego cholernie dumy, bo jest po ciulu TRU! Całość powstała z kompletnie zbędnych odpadów, wszystkiego co znalazłem pod nogami, na złomie i w kontenerze z odpadami profili aluminiowych. Pochwę pozszywałem za pomocą zszywek odzyskanych z papierów z wykonanych zleceń. Powpinałem je dłońmi dociskając kombinerkami. Kiedy zabrakło mi zszywek to zrobiłem se własne z odpadków spoiwa do migomatu, a bardziej skomplikowane połączenia, wykończenia itp. zrobiłem z tego co mi odpadło przy tworzeniu ostrza z profilu 152051 oraz siakiegos drutu (ok. 3,5 mm), co to mi się gdzieś tam pałętał pod nogami. Pochwa i pas zrobione są z takiej jakby tektury, właściwie to czegoś pomiędzy plastikiem, a tekturą. Leży to takie na palecie pod profilami, z których wycinamy elementy do okien i drzwi PCV, coby się nie poobijały zanadto
Ich bin so krejg!
---
polecam również Zwierzyniec:
a tak ostatnio się bawię:
ostatnio edytowane: 2008-08-01 17:20:16
_______
Zdaje sobie sprawę z tego że jestem ujem, ale życie bez uja byłoby smutne.
_______
^sleepwalker
18.08.2007 @11:14:24
załamujesz mnie ..
pokazał byś jak się dzieci robi czy bimber pędzi :P
pokazał byś jak się dzieci robi czy bimber pędzi :P
~Nood
18.08.2007 @11:22:09
zasluzyles na miejsce na billboardach Castoramy zaraz obok Adama Słodowego :D
_______
"Computer games don't affect children; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, swallowing magical pills and listening to repetitive electronic music."-- Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989
"Computer games don't affect children; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, swallowing magical pills and listening to repetitive electronic music."-- Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989
^Jalokim
18.08.2007 @11:33:38
Sleep ---> ale wtedy znów by usunęli ;(
Nood ---> Adam Słodowy?
Nood ---> Adam Słodowy?

ostatnio edytowane: 2007-08-18 11:35:15
_______
_______
~Nood
18.08.2007 @11:42:15
bez jaj ze nie znasz Adama Słodowego ;S ...
nigdy nie zapomne jak dostalem w wieku 7dmiu lat "Adam Słodowy - Zrób to sam"
... nic w domu nie bylo bezpieczne ... caly czas cos potrzebowalem do nowej konstrukcji [;
nigdy nie zapomne jak dostalem w wieku 7dmiu lat "Adam Słodowy - Zrób to sam"
... nic w domu nie bylo bezpieczne ... caly czas cos potrzebowalem do nowej konstrukcji [;_______
^Jalokim
18.08.2007 @11:48:17
a no fucktycznie... było coś takiego
ale za cholere nie pamiętałem nazwiska tego typa, to źle, bo być mozę to on sie przyczynił do moich zdolności. Chociaż zawsze myslałem że to zawodówka.
a teraz se buduje mały warsztacik w domowym zaciszu:
szkoda że nie mam jakiegoś pomieszczenia wiekszego, w którym możnaby nasyfić, bom juz uzbierał kase na grubsze sprzęty
ale za cholere nie pamiętałem nazwiska tego typa, to źle, bo być mozę to on sie przyczynił do moich zdolności. Chociaż zawsze myslałem że to zawodówka. a teraz se buduje mały warsztacik w domowym zaciszu:
szkoda że nie mam jakiegoś pomieszczenia wiekszego, w którym możnaby nasyfić, bom juz uzbierał kase na grubsze sprzęty
_______
~Nood
18.08.2007 @11:50:12
muahahahah .... nowe bardziej poreczne narzedzia do PS`a ?? :D
_______
^Jalokim
18.08.2007 @12:16:52
Nood ---> sądzę żę potraktowanie tymi narzędziami monitora nie dawałoby oczekiwanych efektów
To raczej do prac domowych i byc może rzeźbienia. Już ta szlifierka w tych kwestiach się sprawdziła niesamowicie dobrze
Kocham ją 
Klymson ---> chyba żartujesz
tu nie chodziło o zrobienie miecza, tylko o samo robienie, o czerpanie frajdy z bezsensu i ryzyka wynikajacego z tej akcji, oraz o użyte materiały. Zdaje sobie sprawę z tego że miecz jest przeczerstwy, nie trzeba mnie o tym uświadamiać 
To raczej do prac domowych i byc może rzeźbienia. Już ta szlifierka w tych kwestiach się sprawdziła niesamowicie dobrze
Kocham ją 
Klymson ---> chyba żartujesz
tu nie chodziło o zrobienie miecza, tylko o samo robienie, o czerpanie frajdy z bezsensu i ryzyka wynikajacego z tej akcji, oraz o użyte materiały. Zdaje sobie sprawę z tego że miecz jest przeczerstwy, nie trzeba mnie o tym uświadamiać 
ostatnio edytowane: 2007-08-18 12:28:12
_______
_______
~myotis
22.09.2008 @02:11:16
o stary, uratujesz polska gospodarke :D
_______
Fast life - young die !!!!
/Manhattan Crew/
Fast life - young die !!!!
/Manhattan Crew/

szukaj na forum
najnowsze wątki na tym forum
Skala google maps a skala liniowa?6 odp.autor: ~montre
Nocne Marki Digartu5323 odp.autor: ^CygnusX
chatroulette68 odp.autor: ~exposiure
Rajd Otwocki3 odp.autor: ~DdNika
imperium ojca16 odp.autor: ^CygnusX
opinie o sklepach foto15 odp.autor: ~SynthSound
.jpg i ostrość zdjęć....16 odp.autor: ~daniszek
Najlepsza Czekolada103 odp.autor: ~Avaruial
Petycja - Powstrzymaj zabijanie psów w Korei...113 odp.autor: ~Kamil8702
szukam podobnej muzyki.2 odp.autor: ~Eldafire
przejdź do innego forum
Digart - ogólnie1778 wątkówOgólnie o Digarcie
Digart - bugi i pomysły1961 wątkówJeśli masz jakiś pomysł lub znalazłeś błąd to napisz o tym
Fotografia3603 wątkówFotografia.. Lubisz to? Na pewno polubisz to forum
Video56 wątków
Grafika i projekty graficzne2926 wątkówA więc jesteś designerem? Tutaj znajdziesz kontakt z ludźmi...
DTP378 wątkówCzyli wszystko o druku, grafice rastrowej i wszelkich chochlikach...
Odręczne519 wątkówForum dla artystów gustujących w szkicach.
Malarstwo540 wątkówForum dla miłośników pędzli i plócien...
Concept art258 wątkówForum dla miłośników concept artu. Podziel się z nami swoimi...
Poezja269 wątkówPo prostu - forum dla humanistów
Programy1498 wątkówPytania i odpowiedzi na temat aplikacji do obróbki grafiki i nie...
Sprzęt, aparaty...6122 wątkówPotrzebujesz pomocy z jakimś sprzętem? Może chcesz zapytać o aparat...
Humor1426 wątkówKażdemu należy się trochę rozrywki
Sztuka ogólnie422 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty661 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia5234 wątkówMasz coś do sprzedania lub chcesz coś kupić, oddać?
Praca2331 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy685 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne4526 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów
Sztuka ogólnie422 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty661 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia5234 wątkówMasz coś do sprzedania lub chcesz coś kupić, oddać?
Praca2331 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy685 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne4526 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów