Bobby Chiu's Warsaw Subway Sketch Group
Inne  | 20.04.2008 @14:46:34

~MindAsylum    20.04.2008 @14:46:34
Witam,
chciałbym ogłosić uprzejmie, iż poszukuje się ludzi z Warszawy, którzy mieliby ochotę zorganizować się w kilkuosobową grupkę, chodzić po mieście i uprawiać tzw. Doodling tudzież Scribbling... Ogólnie chodzi o to, że spotykamy się pod Rotundą, bo to każdy zna, korzystamy z środków transportu miejskiego [metro, autobusy, tramwaje] bądź galerie handlowe, ogólnie chodzimy po miejscach gdzie jest dużo ludzi [MacDonald i inne tego typu miejsca].
Ten kto się w jakimś stopniu interesuje branżą animacji, character designingu, itp. to zapewne słyszał o tego typu grupach, chociażby na CGTalku. Pierwszą z nich założył Bobby Chiu, w Toronto, później jak to zwykle bywa za sprawą internetu, fazę na rysowanie w grupach złapali rysownicy z innych krajów, tak więc jest już trochę takich grup.

Narazie szukam ludzi, czy w ogóle się znajdą jacyś chętni, aby spotykać się co sobotę załóżmy ok. godziny 13 i spędzić większość dnia rysując w mniej więcej 15 osobowym teamie .
Ogólnie gdy mam miejsce siedzące w autobusie, to zawsze rysuję, ale samemu jest nudno i wszyscy patrzą na ciebie jak na dziwaka :P... Raz prawie oberwałem od dresa, na którego spoglądałem od czasu do czasu, akurat jego obierając sobie za ofiarę, pech sprawił, że za każdym razem gdy na niego spoglądałem, on akurat odrwacał się w moją stronę i za piątym razem się zdenerował... Wyszła z tego komiczna sytuacja później...

Jeśli więc, zainteresowałem kogoś tą propozycją to proszę o zgłoszenia, na maila: teo-disturbed@o2.pl, na moim profilu DA - http://www.mindasylum.digart.pl lub na gg: 3872710.
Spotkania zaczęłby się dopiero na początku wakacji, ale indywidualnie, każdy mógłby aktualizować bloga grupy wrzucając swoje posty [każdy członek grupy, będzie miał dostęp do konta na których zamieściłem bloga, więc niezależnie ode mnie, bedzie można aktualizować].

http://bc-warsawsubwaysketchgroup.blogspot.com/ - blog Warszawskiej grupy, w której jestem 'one & only'

http://bobbychiusubwaysketchgroup.blogspot.com/ - grupa założona przez Bobby Chiu.

Aha i skill nie jest ważny, zgłaszać mogą się początkujący, którzy dopiero zaczynają rysować z natury, zaawansowani jak i totalni pro wymiatacze, którzy potrafiliby sensownie naprowadzić słabszych, ambitnych rysowników kontruktywnymi komentarzami. Jedynie osoby z wybujałym ego, nie mogącym znieść czyjejś odrębności w stylu i patrzących na wszystkich z góry odpadają, grupa ma być tolerancyjna bez względu na kolor skóry czy poziom skilla .

To na tyle i czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
_______
Obudziłem się i pamiętałem... Oczy niebieskiego psa...
~FD    20.04.2008 @14:57:03
to teraz żeby szkicować trzeba należeć do jakiejś grupy?
ostatnio edytowane: 2008-04-20 14:57:36
_______
~MindAsylum    20.04.2008 @15:18:56
Nie wiem gdzie doczytałeś się, że jest to jakiś wymóg... To jest jedynie propozycja, dla ludzi, którzy np. chcieliby porysować z natury z kimś jeszcze... Powymieniać się uwagami i przy okazji wprowadzić troche zabawy do nauki rysunku, poprzez rysowanie wybranej osoby i porównując swój rysunek i ukazanie charakterystycznych cech wyglądu innemu rysownikowi, który uchwycił tą samą osobę we własnym stylu... Jeśli kogoś taka idea nie interesuje, to nie widzę w ogóle powodu do komentowania mojego topicu... Polska to kraj specyficzny, w którym zwykle po jednym komentarzu krytykującym pomysł, przedstawiąc go w świetle - 'zupełnie idiotyczne i nikomu nie potrzebne' - posypie sie fala komentarzy popierająca zdanie pierwszego komentującego...
Równie dobrze po co komu digart, przecież każdy może pokazać swoje prace temu komu chce, bez jakichś dodatkowych serwisów itd... Nikt nikogo nie zmusza...
_______
Obudziłem się i pamiętałem... Oczy niebieskiego psa...
~CuloVafant    20.04.2008 @15:49:22
Gdybym siedział w Warszawie chętnie bym dołączył. Ja zawsze jakiś opór odczuwam przed publicznym rysowaniem...w grupie pewnie byłoby raźniej. Fajna zajawka Powodzenia
_______
Who are you?
I am the enchanting wizard of rhythm.
Why did you come here?
I came here to tell you about the rhythms of the universe.
^fantastik    22.04.2008 @19:42:36
pomysł świetny, tylko kurcze szkoda że tak daleko :/
~manouka    22.04.2008 @19:48:33
wawka to moje miasto, a i pomysł fajny hmmm
~justamina    13.05.2008 @18:23:02
no warto pomyśleć nad takim sobotnim społecznym i komunalnym rysowaniu
a stronka BCSS super
ostatnio edytowane: 2008-05-13 18:26:02
_______
Nalot, nalot, nalot - wściekłych wron!!!
~konefk    13.05.2008 @18:52:03
no, niegłupie, jestem na TAK!!
~Shaggi    16.05.2008 @20:26:00
ja tez bardzo chętnie tylko na śląsku
_______
~konefk    01.07.2008 @20:34:36
no to jak? wakacje już sie zaczęły chyba?
~spuditto    23.09.2008 @23:03:34
pomysł mi się podoba. osobiście jestem spod wawki. tez jestem na tak
~Magdalicja    27.09.2008 @19:15:00
pomysł ciekawy tyle, że czasowo za bardzo nie dla mnie. a były już jakieś spotkania???
wyślij odpowiedź
Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!

Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
szukaj na forum
Szukaj:
Forum:

najnowsze wątki na tym forum
przejdź do innego forum
© 2001-2012 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt