poszukuje kolorysty
Praca  | 18.05.2008 @13:10:43

~Blik1976    18.05.2008 @13:10:43
Witam
Poszukuję osoby sprawnie władającej kolorem w Photoshopie. Preferowane są kolory w jasnej, w miarę ciepłej palecie. Dobrze, zeby nawiązywały do barw lokalnych, aczkolwiek na pewno powinny stanowic ich "radośniejszą" wersję. Przykłady tego typu kolorowanych przeze mnie prac można znaleźć w Portfolio na stronie http://www.szlapa.com

Współpraca na umowę o dzieło,
Oto próbka do wykolorowania:
http://img291.imageshack.us/my.php?image=probkaen3.jpg

Prosze o podsyłanie prac na adres: szlapa@poczta.fm
ostatnio edytowane: 2008-05-26 22:05:41
~AZAKIEL    18.05.2008 @16:37:53
Oglądając jedną z twoich prac

http://www.digart.pl/praca/1623639/Five_Years.html

mysle że sam całkiem dobrze radzisz sobie z kolorem, ale domyslam się, że potrzebujesz kogoś wprawionego do pomocy.

Podajesz powyżej próbkę do pokolorowania, myslę że oprócz samego lineartu powinieneś też opisać jaki nastrój ma być w ilustracji zawarty (czyli np ma to być komiks reklamowy i chcę ciepłych, prawie cukierkowych kolorów, duzo kontrastujących barw).
_______
1. Najpierw czwicz tak długo aż trudne stanie się łatwe
2. Potem czwicz tak długo aż łatwe stanie się piękne
-boberlium    18.05.2008 @16:42:00
ile płacisz ? bo nie chcę na darmo się babrać ja zrobię a Ty wyskoczysz , że 10 zł za pokolorowanie łobraska
~AZAKIEL    18.05.2008 @16:58:03
@boberlium , przeczytałem to co napisałeś powyżej a potem obejrzałem twoje prace O_o........skąd się tacy ludzie biorą

ehhhh...będę szczery (a to czasem boli) :wez się lepiej za swój warsztat (z natury albo z fotek) bo na chwilę obecną sam nie dałbym ci nawet 2 zł za pokolorowanie czegokolwiek.
_______
1. Najpierw czwicz tak długo aż trudne stanie się łatwe
2. Potem czwicz tak długo aż łatwe stanie się piękne
-boberlium    18.05.2008 @17:05:47
LoL tym tekstem właśnie się dowiedziałem z kim mam do czynienia
Co mają moje zdjęcia do kolorowania ? Tak na marginesie to powiem Ci , że robie grafikę , tworzę strony (sam robie szatę - tnę - koduję Od niedawna robię też zdjęcia Jakoś 3 miesiące temu zacząłem No , ale nic ta wypowiedź powyżej daje ładny obraz twej postaci i nawet jeśli mi byś płacił 50,000 zł za godzinę nie skorzystałbym Pozdrawiam pana rysownika z kiepskim warsztatem

P.S.
Pewno gul ci skoczył bo strzeliłem w 10 z tą płacą nie ma to jak robić za przysłowiowego mudżyna dla snoba
ostatnio edytowane: 2008-05-18 17:09:05
#headless    18.05.2008 @17:09:05
no juz starczy (a ty boberlium spójż kto założyl wątek, a kto ci odpisał ).
ostatnio edytowane: 2008-05-18 17:09:43
_______
życie jest piękne.
-boberlium    18.05.2008 @17:11:11
ach pomyłka bo miałem za nisko i widziałem ten jego post pod pracodawcą :D

ale słów nie cofam
~Drakula    18.05.2008 @17:15:12
Ja moglbym sie tego podjac, postaram sie wieczorem cos wyslac
_______
Internet powinien byc dozwolony od 18 lat.
~Blik1976    18.05.2008 @20:28:53
Szanowni Państwo
W kwestii szczegółów; praca jest do reklamy, więc kolory raczej musza być w jasnej, w miarę ciepłej palecie. Dobrze, zeby nawiązywały do barw lokalnych, aczkolwiek na pewno powinny stanowic ich "weselszą" wersję
Jeśli chodzi o nalezność; nie szukam osób pracujących za przysłowiową złotówkę, preferuję uczciwe wynagrodzenie za uczciwą pracę, nie zalezy mi na wyzyskiwaniu nikogo, gdyż jak ktoś tu powyżej zauważył, potrafie też wykolorowac sobie sam i realizując zlecenia przede wszystkim opieram się na własnej robocie. Niestety, często zdarza się, że ilośc zamówień przekracza moje skromne możliwości. Stąd poszukiwania współpracownika. Wszelkie pytania i wątpliwości prosze kierowac na podanego w ogłoszeniu maila. Pozdrawiam.
~Drakula    19.05.2008 @01:21:42
imejl poszedl
_______
Internet powinien byc dozwolony od 18 lat.
wyślij odpowiedź
Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!

Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
szukaj na forum
Szukaj:
Forum:

najnowsze wątki na tym forum
przejdź do innego forum
© 2001-2012 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt