Przygotowanie prac pod portal Digart
Digart - bugi i pomysły | 01.01.2009 @16:35:35
| 1 2 |
|
~mackbet
01.01.2009 @16:35:35
JAko pomysl chcialbym zaproponowac mozliwosc dodania silnika odpowiadajacego za scalowanie pod wymogi ciezaru prac dla portalu...Ludzie uzywaja roznych zabawek do przeskalowywania zdjec itd uzywaja i tych dobrych i tych zlych...Moze czasem fotke mi sie uda jakas zrobic ale ze scalowania to ja cienki jestem...Pomysl mi wpadl jak dodawalem film dla portalu youtube... zaznaczylem i wszystko sie samo zrobilo...Mysle ze kwestia zainteresowania sie ludzi odpowiadajacych za sprawnosc i rozwoj portalu pomysli nad tym aby zastosowac cos co naprawde w malym stopniu niszczy jakosc pracy po opcji resize
.Pozdrawiam
.Pozdrawiam _______
poprostu Mackbe?
poprostu Mackbe?
~faithful
01.01.2009 @16:38:23
zmniejszanie zdjęć nie jest aż tak skomplikowane, żeby użytkownicy nie mogli tego sami robić
~LukaszWojcik
01.01.2009 @16:39:42
to chyba minimum umiejętności
_______
Pokochany od pierwszego werjrzenia (w wizjer) - Pentax K20D !
Pokochany od pierwszego werjrzenia (w wizjer) - Pentax K20D !
~ManiekMariushrek
01.01.2009 @16:40:19
popieram ~faithful.... To jest minuta roboty, a nawet nie.. zmniejszenie takiego zdjecia... i proste dodatkowo...
_______
I heard your voice through a photograph...
I heard your voice through a photograph...
'Jormungund
01.01.2009 @16:40:36
zmniejszenie pracy to 2 kliknięcia.
~Crono
01.01.2009 @16:40:37
Jeśli ktoś nie potrafi se zmniejszyć zdjęcia, to stawiam dolary przeciwko orzechom, że i jego zdjęcia dużo nie warte.
_______
...
...
~ironteeth
01.01.2009 @16:40:41
Większy pożytek ludzie będą mieć jeśli zostaną zmuszeni do zapoznania się z jakimkolwiek programem graficznym
. Takie coś ma sens na youtubie i innych podobnych portalach ze względu na różne 'kombinacje' z formatami video, ze zdjęciami raczej nie ma sensu się w to bawić. Tak myślę. Pozdrawiam.
. Takie coś ma sens na youtubie i innych podobnych portalach ze względu na różne 'kombinacje' z formatami video, ze zdjęciami raczej nie ma sensu się w to bawić. Tak myślę. Pozdrawiam.
~Grimm
01.01.2009 @16:41:09
Jesli zmniejszenie fotografii sprawia Ci trudnosc, to lepiej nie zabieraj sie nawet za robienie zdjec
_______
"Same old song, just a drop of water in an endless sea.."
ee.. często odświeżam
"Same old song, just a drop of water in an endless sea.."
ee.. często odświeżam

~MonoNoAware
01.01.2009 @16:43:41
masowe linczowanie :bicz: 

_______
Nim zamienię się w kamień
wykrzyczę do gwiazd,
że nikogo z nas nie minie strach
Nim zamienię się w kamień
wykrzyczę do gwiazd,
że nikogo z nas nie minie strach
~titos2k
01.01.2009 @16:46:02
elementarnej wiedzy musimy wymagać
~tetrahydrocannabinol
01.01.2009 @16:46:52
nie, nie, nie
wpadnie jeszcze wiecej nieprzemyslanych foteczek wprost z kompakta u cioci na imieninach i zdjecia kwiatkow, pieskow, kotkow
autoportrety z reki, w lustrze
eh
wpadnie jeszcze wiecej nieprzemyslanych foteczek wprost z kompakta u cioci na imieninach i zdjecia kwiatkow, pieskow, kotkow
autoportrety z reki, w lustrze
eh
_______
mało się zarabia - żyje się jak hrabia

mało się zarabia - żyje się jak hrabia

^stroos
01.01.2009 @17:21:57
To ja bym juz wolal zeby to forum rozwinac o powiadomienia.
_______
Szukam zlecen w Łodzi i okolicach. Portfolio - http://www.zacharow.info
Przyjmuje zamowienia na nietypowy sprzet foto (mju2, mju3 wide, t3, t4, af35ml, tomioka i inne)
Szukam zlecen w Łodzi i okolicach. Portfolio - http://www.zacharow.info
Przyjmuje zamowienia na nietypowy sprzet foto (mju2, mju3 wide, t3, t4, af35ml, tomioka i inne)
~OFF
01.01.2009 @17:26:35
xD
~Serij
01.01.2009 @17:27:36
Toz to nawet minuty nie zjamuje...
_______
...Masz czasem wrażenie, że chcesz uciec stąd - Ale tkwisz tu, choć wiesz, że to błąd...
...Masz czasem wrażenie, że chcesz uciec stąd - Ale tkwisz tu, choć wiesz, że to błąd...
-PatrykGdz1985r
01.01.2009 @17:31:15
Dziwi mnie to że autor postu jeszcze tego nie skasował. Wymaganie naprawde zadziwiająco śmieszne... Zmiana rozmiaru foto + dodanie maski wyostrzajacej dla poprawy ostrosci która padła troche podczas zmniejszenia foto to zaledwie 3 minutki roboty. Osoba nie znająca takich podstaw jak zmniejszanie fot potraktuje ten portal jak portal w ktorym mozna zamieszczac co sie chce
A my uzytkownicy w miare normalni bedziemy mieli więcej roboty i "nacisk" Zgłoś do usuniecia bedzie czerwoniutki jak ogon diabła.
A my uzytkownicy w miare normalni bedziemy mieli więcej roboty i "nacisk" Zgłoś do usuniecia bedzie czerwoniutki jak ogon diabła.
+arx
01.01.2009 @17:32:58
a może by tak dorobić gniazdo na usb do digart.pl..od razu by sie wstawiały foty prosto z aparatu po podłączeniu 

~panzernik
01.01.2009 @17:33:29
No też się nieźle uśmiałem - do kitu pomysł.
~DianaLis
01.01.2009 @18:15:20
..no tak.. żeby lenistwo się szerzyło..
.niech się nieuki uczą obsługiwać programy!
.niech się nieuki uczą obsługiwać programy!
_______
"In brightest day, in blackest night,
No evil shall escape my sight
Let those who worship evil's might,
Beware my power... Green Lantern's light!"
~hitman1986
01.01.2009 @18:17:20
ok, ale co z tymi, którzy chcą wrzucać panoramki? też mieli by standardowy rozmiar np. 800x600 ?

_______
Aparat i kilka obiektywów
Aparat i kilka obiektywów
^AlphaFox
01.01.2009 @18:20:49
nooo... i są jeszcze juzerzy MARTWIĄCY SIĘ że aparat się przestawił i robią ZA DUŻE zdjęcia, i jak go przestawić, żeby na Digart była dobra fotka od razu... (niedawny wątek)
proponuję jeszcze endżin do tłumaczenia ludzki->emo->ludzki, bardzo by się przydał tez zapewne bo fajniusio jest mieć napisane dziwnymi znaczkami...
i w ogóle to co to ma znaczyć żebym musiał sam prace oceniać! wszystkie prace w "ulubionych" powinny dostawać "rewelkę" z automatu! o!
proponuję jeszcze endżin do tłumaczenia ludzki->emo->ludzki, bardzo by się przydał tez zapewne bo fajniusio jest mieć napisane dziwnymi znaczkami...
i w ogóle to co to ma znaczyć żebym musiał sam prace oceniać! wszystkie prace w "ulubionych" powinny dostawać "rewelkę" z automatu! o!

_______
blog BDSM i fotografia http://alphafox.pl
blog BDSM i fotografia http://alphafox.pl
~Ibrachim
01.01.2009 @18:21:58
Automatyczne przeskalowywanie zdjęć ma to do siebie, że lubi robić pikseloze i psuć jakość, a tego nikt by nie chciał.
~CreativeSolutions
01.01.2009 @18:22:17
LINCZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nauka skalowania zabralaby tobie mniej czasu niz dodanie tego tamatu na forum...........
nauka skalowania zabralaby tobie mniej czasu niz dodanie tego tamatu na forum..........._______
Jeżeli widzisz ze zaczynam przesadzac na forum dla mojego dobra powiedz mi ze mam wypier^%c do roboty w ten sposob pomozesz mi ukonczyc szybciej prace
Jeżeli widzisz ze zaczynam przesadzac na forum dla mojego dobra powiedz mi ze mam wypier^%c do roboty w ten sposob pomozesz mi ukonczyc szybciej prace

~DianaLis
01.01.2009 @18:33:56
.zwykły fast stone image viewer styknie.. nawet nie dwa kliknięcia a jedno!
_______
| 1 2 |
|
wyślij odpowiedź
szukaj na forum
najnowsze wątki na tym forum
Polecane4 odp.autor: ~pemstudio
Dodawanie zdjęć, błąd59 odp.autor: ~gadek80
Co to za magiczny czerwony X?41 odp.autor: ~borat1979
Jak pozbyć się limitów?4 odp.autor: ~singlenomad
przeglądanie ulubionych27 odp.autor: ~sov
Kiedy rss dla kategorii itd?15 odp.autor: ~aikmar
Co sie dzieje z digartem?128 odp.autor: ~borat1979
baner digarta zaśmiecony kropkami26 odp.autor: ~ModernFactory
Nowy podział kategorii i concept art8 odp.autor: ~stylus
Klex sie sypie...11 odp.autor: ~Mazzieh
przejdź do innego forum
Digart - ogólnie2039 wątkówOgólnie o Digarcie
Digart - bugi i pomysły2139 wątkówJeśli masz jakiś pomysł lub znalazłeś błąd to napisz o tym
Fotografia4104 wątkówFotografia.. Lubisz to? Na pewno polubisz to forum
Video151 wątków
Grafika i projekty graficzne3712 wątkówA więc jesteś designerem? Tutaj znajdziesz kontakt z ludźmi...
DTP686 wątkówCzyli wszystko o druku, grafice rastrowej i wszelkich chochlikach...
Odręczne613 wątkówForum dla artystów gustujących w szkicach.
Malarstwo740 wątkówForum dla miłośników pędzli i plócien...
Concept art414 wątkówForum dla miłośników concept artu. Podziel się z nami swoimi...
Literatura407 wątkówWszystko, co z mową wiązaną związane
Programy1859 wątkówPytania i odpowiedzi na temat aplikacji do obróbki grafiki i nie...
Sprzęt, aparaty...7475 wątkówPotrzebujesz pomocy z jakimś sprzętem? Może chcesz zapytać o aparat...
Humor1476 wątkówKażdemu należy się trochę rozrywki
Sztuka ogólnie505 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty808 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia7277 wątkówChcesz coś ogłosić, podzielić się wiedzą? Zrób to tu.
Praca3947 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy1011 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne5700 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów
Sztuka ogólnie505 wątkówRozmowy o sztuce
Spotkania i zloty808 wątkówPropozycje spotkań i zlotów digartowiczów
Ogłoszenia7277 wątkówChcesz coś ogłosić, podzielić się wiedzą? Zrób to tu.
Praca3947 wątkówSzukasz zlecenia lub masz ofertę pracy? To forum będzie...
Konkursy1011 wątkówChcesz ogłosić swój konkurs? A może chcesz wziąć udział w jednym z...
Inne5700 wątkówRozmowy nie pasujące do pozostałych działów