Zaloguj się przez Facebooka! Zarejestruj się!

70
rysunek  |  komiks  |  gulasz  |  komiks  |  paplalala  |  szczepaniak





komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!
 
Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
~tensor    14.07.2011 @01:18:01
Mięso umyć, osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, pokroić w dość dużą kostkę lub paski. Cebule obrać, pokroić w półplasterki - objętościowo cebuli powinno być m/w tyle co mięsa. Marchewki umyć, oskrobać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, partiami smażyć mięso do zrumienienie - nie kłaść naraz zbyt dużo aby ładnie się rumieniło. Zrumienione przekładać do rondla. Gdy całe jest już usmażone, na patelnię wkładamy masło, wsypujemy paprykę i mieszamy aby nieco rozpuściła się w tłuszczu, dodajemy cebulę i smażymy mieszając aż się nieco zrumieni, przekładamy do mięsa a na patelnie wlewamy 1 szkl. wody i zagotowujemy - drewnianą łyżką delikatnie zeskrobujemy wszystkie przysmażone resztki z dna, przelewamy do rondla. Dolewamy jeszcze ok. 2 szkl. wody, dodajemy marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, pokruszony chleb i dusimy na małym ogniu ok. 1 godz.. Po tym czasie dodajemy pieprz i dusimy dalej jeszcze ok. 1 godz. aż mięso będzie mięciutkie. Na koniec doprawiamy solą. Duża ilość cebuli i kromka chleba powinna nam wystarczająco zagęścić sos.
~JW Podoba mi się    04.11.2010 @10:37:42
......
_______
Zapraszam do ARTPUB GALERII http://artpubgaleria.blogspot.com/
~BarthGlass Podoba mi się    18.10.2010 @20:51:39
_______
underdeveloped
~dairt Podoba mi się    13.10.2010 @16:53:57
everyone's saying different things to me.
_______
flugufrelsarinn.
^scoolony Podoba mi się    13.10.2010 @15:21:44
_______
..Carpe Dżem..
4 Ilość ocen
1300 Ilość wyświetleń
13.10.2010 @12:45:36

wyróżnienia








© 2001-2017 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt