Zaloguj się przez Facebooka! Zarejestruj się!

wesołych świąt
rysunek  |  akt


'Wesołych świąt', wersja amerykańska.

Przygotowanie:

Indyka umyć, usunąć ścięgna, odciąć szyję, natrzeć przyprawami i odstawić na 3 godziny. Wątróbkę umyć, wymoczyć w mleku (najlepiej przez kilka godzin) pozostawiając w chłodnym miejscu. Po tym czasie zemleć razem z namoczoną bułką. Do masy dodać masło, żółtka, opłukane rodzynki, bułkę tartą, przyprawy oraz pianę z białek. Nadzienie przełożyć do wnętrza indyka, zaszyć go i przełożyć do brytfanki, polać tłuszczem i piec skraplając wodą, a potem polewając wytworzonym sosem. Indyk nie powinien wyschnąć. Pieczemy, obliczając czas według wagi ptaka, ponad pół godziny na każdy kilogram.

Smacznego



komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!
 
Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
!OjciecRene Podoba mi się    29.06.2013 @10:23:58
so cool!
_______
nie jestem Twoim starym
~Dexter85 Podoba mi się    29.11.2010 @09:22:44
Jem zwierzeta tonami rocznie, wiem jak się robi kiełbase, nie brzydze się tym, nie jestem też hipokryta hehe Rys dobry
~beatagruchala Podoba mi się    28.11.2010 @17:05:53

czuć groteskę i o to chooo
~czornyy Podoba mi się    27.11.2010 @20:03:51
~chrust Podoba mi się    27.11.2010 @15:41:57
indycza szyja
~sylwestraO Podoba mi się    26.11.2010 @15:22:24
6 Ilość ocen
475 Ilość wyświetleń
26.11.2010 @14:45:16

wyróżnienia








© 2001-2017 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt