Zaloguj się przez Facebooka! Zarejestruj się!

wesolych swiat II
rysunek  |  ilustracja


'Wesołych świąt', wersja europejska.

Przygotowanie:

Karp z natury jest delikatny- warto więc pokusić się na zrobienie do niego ostrej marynaty. Zrobić marynatę mieszając 1/2 szklanki oleju
z ketchupem, miodem, sosem chili , pieprzem , sosem sojowym . Zalać filety z karpia i zostawić w lodówce
na 2 godziny. Obetrzeć filety z marynaty. Oprószyć mąką . Rozgrzać na patelni olej i smażyć
karpia na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło i 3 łyżeczki marynaty.

Smacznego!

ołowek + PS



komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!
 
Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
!ambasadada Podoba mi się    05.03.2011 @18:25:22
!
~Ardyija Podoba mi się    23.12.2010 @20:00:21
ale dziwactwo ^
_______
Jeśli ktoś zarzuca ci apatię i ignorancję, odpowiedz: "Może... nie wiem... gówno mnie to obchodzi..."
~sylwestraO Podoba mi się    22.12.2010 @15:47:03
dzięki za przepis
~Dexter85 Podoba mi się    21.12.2010 @21:20:33
Ja tam karpia nie jem, z ryb tylko śledzikiRys idealny na święta, sam nieco podobny ostatnio wrzuciłem
^zajoncpoziomka Podoba mi się    21.12.2010 @18:26:41
niezły przepis. Muszę spróbować.
A rysyn rewelacyjny
~janieeewiem Podoba mi się    21.12.2010 @16:16:27
ciekawa koncepcja, praca super jestem na TAK ;p
_______
"Smoke weed every day"
© 2001-2017 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt