Zaloguj się przez Facebooka! Zarejestruj się!

Cygnus olor
fotografia  |  zwierzęta  |  ŁABĘDŹ  |  PTAK  |  PTAKI


Łabędź niemy (Cygnus olor) gatunek dużego, częściowo wędrownego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae), zamieszkujący Eurazję od Łaby i Półwyspu Jutlandzkiego po Pacyfik. Przeloty: luty-maj i wrzesień-grudzień. Zimuje w Europie, północnej Afryce oraz środkowej i południowej Azji. Polska populacja w większości odbywa krótkodystansowe koczowania. Jest jednym z najcięższych ptaków latających.



komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.

Jeśli nie masz jeszcze konta w digarcie, załóż je lub zaloguj się Facebookiem!
 
Zaloguj się przez Facebooka! Załóż konto w digart.pl Zaloguj się do digart.pl
~11966 Podoba mi się    21.03.2014 @21:07:39
~igorimiolczyk Podoba mi się    21.03.2014 @10:11:47
~mdd Podoba mi się    21.03.2014 @02:12:33
4 Ilość ocen
195 Ilość wyświetleń
21.03.2014 @02:09:50






© 2001-2017 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt